Accuracy on time, every time

AQA, Manchester

AQA, Devas Street, Manchester

 

THE CHALLENGE

 AQA needed a large space that embraced collaborative work space, meeting space and quiet office space. In order to embody the modern aesthetics that had been requested, AQA and interior designers worked together to use a neutral minimalistic colour palette to it’s full benefit. This included a natural wood veneer, light grey soft finishings and the living column in the centre of the collaborative space. 

7Y9A4876

THE APPROACH

 

In order to contrast and tie the colour palette of the floors, finishings and fixings in with some of the black accents, black finished ironmongery was chosen – contrasting with the light natural wooden doors. The LRV (Light Reflectance Value) of this collaboration means that the black kickplates and door furnishings emulate the modern feel.

THE BUILDING

 

Devas Street, Manchester is located between Greenheys and Chorlton-On-Medlock, home to some of Manchester’s most famous buildings, such as the Manchester Theatre and The Whitworth art gallery. The AQA, the largest of the three examination boards in England, is based in an octagonal building, with a pointed roof and it was designed by Playne and Lacey and built in 1962.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Certifire Certificates

Fire compliance and ensuring protection for all our clients and those using the building’s with our products is at the top of our priority list.

Sample Boards

Starting to process ideas and dreams for a project that’s a blank canvas is very exciting. However, to ensure your dreams really do become a

JTI, Crewe

THE CHALLENGE Virginia House, home to JTI in Crewe, underwent a modernisation programme lasting from 2023 and is set to finish completely in 2025. This